Interiört

Invändig rekonditionering och reparation

Det är mycket viktigt att sköta om inredningen i sin bil. Trots att inredningsmaterialen ofta är framtagna för tuff miljö så slits materielen om man inte sköter om den. Läder är ett typexempel, det blir hårt och krackelerar om man inte återfuktar varje år. Idag finns flertalet behandlingar att tillgå för att skydda inredningen år efter år. Skulle olyckan vara framme eller om inredningen slitits kan dessa skador ofta repareras. Det sparar både tid och väldigt mycket pengar. Den bästa preventiva metoden för att skydda textilier och läder är att impregnera dessa, så att fukt och smuts inte kan tränga in i porer och tygfibret, som annars både sliter och ger ett smutsigt intryck.

Invändig städning

Vi utför professionell invändig städning och rengöring av er bil. Golvmattor tas ur bilen och rengörs. Därefter dammsugs bilen och lättare smutsfläckar avlägsnas innan rutorna putsas. Eventuella lösa saker samlas i en påse som läggs
tillbaka i er bil.

Pris: Från 1195 kr inkl. moms.

Sanering

Vid svårare fläckar eller dåliga lukter måste bilen saneras.
En sanering börjar med en mycket grundlig invändig städning och rengöring.
Därefter hetvattentvättas bilens textilier och en luktsanering utförs med olika kemikalier som dödar bakterier. En invändig sanering bör göras regelbundet om man är allergiker, då bakterier ofta bosätter sig i bilens säten.

Pris: Från 1795 kr inkl. moms.

Luftkonditionering

Bilens luftkonditionering kan vara orsaken till dåliga lukter i en bil. Detta beror på att kondensorn i kupén (kylenheten) avger kondensvatten som droppar ner i ett fat via en dräneringsslang. Fukt och damm skapar en bra miljö för bakterier att växa i. Dessa bakterier måste elimeneras för att bli av med luktproblemen.
Vi utför denna typ av behandling som tar ungefär 1 dag att slutföra.

Pris: 1295 kr inkl. moms.

Textilimpregnering

En textilbehandlad klädsel släpper inte igenom fukt om man råkar spilla på säten
och golvbrunn. Dessutom är textilimpregneringen smutsavvisande vilket gör behandlade. tygklädslar lätta att dammsuga rent. Textilimpregnering är ett mycket bra val för bla. barnfamiljer.

Pris: 125 kr inkl. moms/sittdyna; 125 kr inkl. moms/golvbrunn.

Strukturreparation

Skadade dörrsidor och instrumentpaneler kan repareras genom en avgjutning av
ytan bredvid skadan. Därefter fylls skadan i med en trögflytande 2-komponents epoxy. Strukturavgjutningen läggs sedan över epoxyn som sakta härdar fast i den skadade delen. När epoxyn härdat målas ytan om i samma färgnyans som den icke skadade stukturen. Strukturreparation är ett effektivkt sätt att laga hål och sprickor i dörrsidor och instrumentpaneler.

Pris: Från 1250 kr inkl. moms.

Läderbehandling

Läder är ett levande material som behöver omvårdnad, detsamma gäller fuskläder. En läderklädsel som inte behandlas varje år kommer med tiden att spricka och få en hård, obekväm yta. En vårdad läderklädsel som regelbundet (1ggr/år) återfuktas och skyddas med läderbalsam behåller sin slitstarka yta och vackra utseende.

Pris: Från 625 kr inkl. moms.

Reparation och ommålning läder

Läder som inte regelbundet läderbehandlas kommer med tiden att spricka eller få en sliten yta.
Dessa skador och slitage kan åtgärdas genom att man fyller i skadorna med en mjuk epoxy och därefter målar om ytorna med samma nyans som klädseln hade fån början. Reparationen ger ett fullgott resultat och i många fall kan man inte se med blotta ögat att delen varit skadad eller sliten.

Pris: Från 1395 kr inkl. moms.

Reparation och ommålning läderratt

Att ratten blir sliten är mer regel än undantag. En sliten ratt ser ofta väldigt tråkig ut och får bilens helhet att se risig ut. Vi hjälper gärna till med att bygga upp strukturen i slitna rattar och vi målar därefter om ratten i valfri färg. Resultatet blir en ”ny” ratt med kvalité som om ratten var ny och utbytt.

Pris: Från 795 kr inkl. moms.